Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Lista integrală a secțiilor…

DOC Lista integrală a secțiilor de votare deschise în străinătate pentru moldovenii care vor participa la prezidențiale și referendum

Sursa foto: Sergiu Culeac

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (CEC) a decis deschiderea a 231 de secții de votare în străinătate, pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană din 20 octombrie, adică cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial. 

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia – 60 la număr, urmată de Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, SUA și România. În 16 țări, printre care, Azerbaidjan, Belarus și Republica Bulgară, vor fi deschise câte o secție de votare. În Rusia vor fi deschise două secții de votare deși inițial, CEC solicitase deschiderea a cinci secții. 

Lista secțiilor de votare:

Pe 20 octombrie 2024, în R. Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Pentru secțiile de votare din străinătate, CEC a tipărit câte 852.200 de buletine de vot pentru fiecare scrutin. Cele mai multe buletine de vot au fost tipărite pentru Republica Italiană – peste 241 de mii de buletine de vot, Republica Federală Germania – 135 de mii de buletine de vot și Republica Franceză – 94,2 mii de buletine, pentru fiecare tip de scrutin.

Cele mai puține buletine de vot au fost tipărite pentru secția de votare din Japonia – 300 buletine, Republica Populară Chineză – 400 buletine¸ Letonia și Emiratele Arabe Unite – câte 500 buletine de vot, pentru fiecare tip de scrutin.