Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Ambasadorul SUA la Chișinău,…

DOC Ambasadorul SUA la Chișinău, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, decorat de președinta Sandu cu „Ordinul de Onoare”

Sursa foto: presedinte.md

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent Logsdon, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, a fost decorat de președinta Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”, conform unui decret semnat de șefa statului pe 27 mai 2024.

Distincția a fost acordată „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă la aprofundarea relațiilor moldo-americane și la implementarea reformelor democratice și economice în țara noastră, precum și pentru susținerea eforturilor R. Moldova de consolidare a securității naționale”.

La începutul lunii mai, șeful diplomației R. Moldova, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent Logsdon. În cadrul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă „relațiile bilaterale moldo-americane, suportul constant oferit țării noastre în implementarea reformelor, dar și proiectele care au fost realizate cu succes datorită sprijinului financiar al SUA”.

Kent D. Logsdon este ambasador al SUA în R. Moldova de pe 28 decembrie 2021, atunci când a depus la Washington DC jurământul de intrare în funcție.

Kent D. Logsdon este diplomat de carieră (membru al Serviciului extern superior). A deținut funcția de șef de personal al ex-subsecretarului pentru creștere economică, energie și mediu, Keith Krach. Anterior, el a servit ca secretar adjunct adjunct principal în Biroul resurselor energetice. A ocupat funcția de șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri din ianuarie 2017 până în mai 2018. Logsdon a fost șeful statului major al secretarului adjunct de stat pentru management și resurse din Washington, DC înainte de a pleca la Berlin.