Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Directoarea „Joc”, suspendată din funcție…

Directoarea „Joc”, suspendată din funcție la o săptămână după ce mai mulți dansatori ai ansamblului au jucat hora cu Ilan Șor

Aliona Strîmbeanu, directoare generală a ANADP „Joc”. Foto: ZdG

Directoarea ansamblului „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șefa de marketing a ansamblului, Maria Andriuță. Decizia vine după ce, pe 6 iunie, câțiva dansatori ai colectivului au fost filmați cum joacă hora cu oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții partidelor afiliate lui.

Anterior Ziarul de Gardă a scris despre faptul că mai mulți dansatori din ansamblului național academic de dansuri populare „Joc”, colectiv emerit din Republica Moldova, au fost la începutul lunii iunie la Sankt Petersburg, unde au dansat hora alături de oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții partidelor pe care le controlează, unite în blocul „Victorie”. Contactați de ZdG, reprezentanții „Joc” au mărturisit că „a fost o surpriză neplăcută”.

Ulterior, Ministerul Culturii a demarat o anchetă internă pe acest caz, în cadrul căreia ar urma să se stabilească „cum membrii ansamblului de stat au ajuns să facă jocul politicienilor proruși”.

Pe 11 iunie, conducerea ansamblului „Joc” a publicat un comunicat cu referire acest caz. Potrivit acestuia, în adresa instituției nu a parvenit nicio solicitare privind delegarea membrilor colectivului său sau a ansamblului în întregime pentru participarea la vreo prestație artistică în Federația Rusă. Astfel, conducerea colectivului susține că ansamblul „nu a participat” la evenimentul din Rusia.