Principală  —  Ştiri   —   Din cauza căldurii s-au dilatat…

Din cauza căldurii s-au dilatat plăcile de beton de pe traseul M5

Sursă foto: Facebook/ Accidente rutiere Republica Moldova

Temperaturile caniculare au cauzat dilatări ale plăcilor de beton de pe traseul M5, raportau mai mulți utilizatori pe rețelele de socializare joi, 11 iulie. Administrația de Stat a Drumurilor declară că angajații întreprinderii de stat au fost „la fața locului pentru a remedia situația”.

Sursă foto: Facebook/ Accidente rutiere Republica Moldova

„Drumarii sunt acolo unde trebuie să fie, la datorie, asigurând siguranța circulației. Dragi cetățeni, prin implicare putem contribui la siguranța și buna desfășurare a traficului rutier. Mulțumim tuturor pentru sesizări și sprijin!”, se arată în nota informativă emisă de Administrația de Stat a Drumurilor.

În cazul în care pe drumurile publice naționale „apar deteriorări ale îmbrăcăminților rutiere din beton-ciment (ridicarea dalelor) sau alte probleme tehnice cauzate de temperaturile extreme, puteți contacta Serviciul Operativ la numărul: (+𝟑𝟕𝟑) 𝟕𝟖𝟑𝟑𝟕𝟕𝟒𝟒 𝐕𝐢𝐛𝐞𝐫 𝐬̦𝐢 𝐖𝐡𝐚𝐭𝐬𝐀𝐩𝐩”, adaugă reprezentanții întreprinderii de stat.

Traseul M5 e unul din cele mai importante din R. Moldova, traversând ţara de la punctul extrem de nord-vest, la frontieră cu Ucraina până în oraşele Bălţi, Chişinău, iar apoi şi spre sud-est.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că în perioada 12-17 iulie „valul de căldură înregistrat te teritoriul R. Moldova va continua să se extindă și să se intensifice”.

Astfel, meteorologii au emis cod roșu pentru centrul și sudul țării, unde temperatura maximă a aerului va crește până la +39 – +40°C. În unele raioane din nordul țări va fi valabil cod portocaliul, unde temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +36 și +38°C.