Principală  —  Blog   —   Diaspora răspunde. Scrisoare către președinte:…

Diaspora răspunde. Scrisoare către președinte: „Nu trebuie să vă cereți scuze, nici nu avem nevoie de ele” (Italia)

Stimate domnule președinte,

vă scriu și eu dintr-o lume paralelă, așa cum ați numit cetățenii R. Moldova aflați peste hotare. Eu tot fac parte din această lume, la fel ca alte câteva sute de mii de oameni.

Aș vrea să vă spun că poate în lumea dumneavoastră un președinte ar trebui sa fie arogant, dar în lumea mea un președinte trebuie să fie, în primul rând educat, să vorbească și să se exprime frumos, să nu ne fie rușine de discursul său. Eu nu am să vă jignesc asa cum ne-ați jignit pe noi, toți care suntem departe de casă.

În lumea mea, președintele nu spune minciuni, nu umblă cu „kulioace” și nu se plimbă în vacanțe de lux, când țara pe care o reprezintă e în sărăcie. Ați pomenit că vă faceți griji pentru bătrânii de acasă și le-ați mărit pensia, „mulțumim” pentru acei 10 lei.

În lumea mea paralelă, un președinte chiar trebuie să fie un președinte al tuturor și să respecte drepturile tuturor cetățenilor acestei țări, sa nu fie homofob, rasist și să incite la ură prin declarații josnice.

De asemenea, președinta/președintele din universul meu nu își umilește proprii cetățeni și nu îi cumpără cu promisiuni sau „tușoncă”, știe să vorbească cu presa, să răspundă la întrebări, să-și asculte cetățenii și să pună interesele lor mai presus decât cele ale partidului.

Nu, nu trebuie să ve cereți scuze de la noi, pentru că pentru că noi nici avem nevoie de ele. Pentru președintele din lumea noastră, noi ne putem trezi la 5 dimineața și să facem sute de kilometri, ca să-i oferim votul de încredere. Și nu, nu am fost aduși organizat și cumpărați, așa cum ar face un președinte din lumea dumneavoastră.

Cu respect din universul paralel,

Nata Scobioală, Italia