Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre Moldova Digital Summit…

Detalii despre Moldova Digital Summit 2024: „Peste 50 de vorbitori internaționali vor aborda subiecte precum integrarea în piața digitală”

Sursa foto: Dorin Recean/ Facebook

În perioada 6-8 iunie, sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean, va avea loc Moldova Digital Summit 2024, reafirmând „angajamentul țării de a deveni un stat 100% digital până în 2030”, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Astfel, pe 6 și 7 iunie, la Chișinău Arena, comunitatea IT, de afaceri și instituțiile publice vor discuta transformarea digitală și economia digitală.

„Peste 50 de vorbitori internaționali vor aborda subiecte precum transformarea digitală guvernamentală, integrarea în piața digitală, ecosistemul digital global, dezvoltarea capacităților, inteligența artificială și securitatea cibernetică.

Zona expozițională de aproximativ o mie de metri pătrați va prezenta inovații, servicii și soluții digitale. Vor avea loc demonstrații în timp real, inclusiv semnături electronice și ID-uri digitale, și viitorii antreprenori își vor putea înregistra afacerea”, menționează purtătorul de cuvânt al Executivului într-o postare pe Telegram.

Pe 8 iunie, „Tekwill Expo Day” va oferi „experiențe captivante, tehnologii educaționale și proiecte inovative create de tineri”.

Conform Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Moldova Digital Summit este un eveniment anual organizat „cu scopul de a facilita dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în domeniul TIC”. Evenimentul reunește experți naționali și internaționali, oferind o platformă pentru dezbateri, schimb de experiență și „identificarea de soluții inovatoare pentru a accelera transformarea digitală a R. Moldova”.

Ediția precedentă a Moldova Digital Summit a reunit peste 2500 de persoane, inclusiv 68 de speakeri, experți și lideri ai comunităților tehnologice și de afaceri din circa 30 de țări, precum România, Estonia, Letonia, Maria Britanie, Belgia, SUA.