Principală  —  Ştiri   —   Detalii de la PG despre…

Detalii de la PG despre omorul cetățeanului turc în sectorul Râșcani al capitalei

Sursa: TV8

Procuratura Generală (PG) informează că miercuri, 10 iulie, în prima jumătate a zilei, în proximitatea unei terase din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău, o persoană neidentificată, cu fața acoperită, deplasându-se cu o bicicletă electrică, cu un pistol de model nestabilit, a efectuat 7 împușcături spre un bărbat de 41 de ani, cetățean turc, care a decedat imediat.

Conform unui comunicat al PG, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani al Direcției de Poliție a mun. Chişinău, care a efectuat cercetarea la fața locului, corpul neînsuflețit fiind transportat la Centrul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

„Procuratura va veni cu date suplimentare despre personalitatea victimei. Momentan, se întreprind măsuri pentru identificarea şi reținerea făptuitorului”, a comunicat PG.

La 10 iulie, pe caz, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Rîșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău a fost pornită urmărirea penală conform elementelor infracțiunii de omor comis cu deosebită cruzime (art. 145 alin. (2) lit. j) Cod penal).

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că în cazul omorului cetățeanului străin, în sectorul Rîșcani al capitalei, anchetatorii examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar din Marea Britanie.

Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și „făcea parte dintr-o grupare criminală”, comunică oamenii legii într-un comunicat de presă.

„Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz”, se arată în comunicat.  

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, urmând să fie ulterior extrădat, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

„Îndemnăm la calm cetățenii, la moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”, a mai transmis Inspectoratul.

Oamenii legii au publicat două fotografii cu bărbatul care l-ar fi împușcat mortal pe cetățeanul străin și solicită cetățenilor să nu intre în contact cu el, pentru că ar fi în continuare înarmat.