Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Deschiderea primei Case Ucrainene din…

Deschiderea primei Case Ucrainene din Chișinău: „Un nou capitol de unitate și cultură”

Sursă: CNUM

În Chișinău a fost inaugurat proiectul „Casa Ucraineană: un simbol al forței și unității ucrainenilor din Moldova”. La ceremonia de deschidere au fost prezenți deputați ai Parlamentului R. Moldova, ambasadori ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai peste zece organizații internaționale, refugiați din Ucraina și ucraineni etnici din Moldova, potrivit unui comunicat al Congresului Național al ucrainenilor din Moldova (NCUM).

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat Dmitri Lecarțev, Președintele CNUM; Oazu Nantoi, deputat al Parlamentului Republicii Moldova; Vitalii Timiș, consilier al Ambasadei Ucrainei în Moldova și Katie Lampe, Ofițer pentru Protecția Copilului la UNHCR.

Aceștia au subliniat importanța existenței Casei Ucrainene ca platformă pentru dialog și schimb cultural între comunitățile ucrainene și moldovenești.

Ei afirmă că proiectul „Casa Ucraineană” își propune să devină un centru pentru dezvoltarea de noi parteneriate și implementarea inițiativelor civice, dar și „un loc de sprijin pentru toți cei care se simt parte a comunității ucrainene și, în special, pentru cei care și-au pierdut casa din cauza războiului”, potrivit comunicatului.

Proiectul „Casa Ucraineană” este realizat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova (NCUM).