Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputații blocului „Victorie” au primit…

Deputații blocului „Victorie” au primit interdicție de a participa la cinci ședințe consecutive ale Parlamentului. „Asta e fața adevărată a celor care lucrează împotriva statului”

Sursa: Parlamentul R. Moldova

După ce au blocat tribuna Parlamentului, deputații blocului „Victorie” au primit interdicție de a participa la cinci ședințe consecutive ale Legislativului. Deputații sancționați sunt Vasile Bolea, Denis Ulanov, Marina Tauber, Vadim Fotescu, Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovski și Irina Lozovan. Propunerea a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu și votată de PAS.

„În situația creată mă adresez persoanelor care au blocat tribuna, în conformitate cu articolul 133, alineatul 1, v-am acordat avertisment și v-am chemat la ordine, a fost aplicată și sancțiunea de retragere a cuvântului și acum sunt nevoiți să aplicăm litera f: interzicerea participării la ședințele plenare de până la zece ședințe. Eu fac uz de dreptul meu, de președinte al Parlamentului și propun alicarea sancțiunii de interzicere a participării la ședințele plenare pe durata la cinci ședințe”.

Propunerea preșintelui Parlamentului a întrunit 57 de voturi. La final, Igor Grosu a adăugat „rog secretariatului să anunțe despre decizie serviciului de protecție și pază. Stimați cetățeni, asta e fața adevărată a celor care lucrează și sunt împotriva statului și nu au nimic sfânt în ei”.