Principală  —  IMPORTANTE   —   Declarația „Pentru Moldova” despre actuala…

Declarația „Pentru Moldova” despre actuala componență a Parlamentului: Ori să ajungă la un consens, ori alegeri anticipate

Deputații platformei parlamentare „Pentru Moldova” insistă pentru reluarea imediată a activității Parlamentului și spun „că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate”.

Într-o declarație publică, membrii „Pentru Moldova” spun că oferă 2 săptămâni Parlamentului pentru a relua activitatea.

„Considerăm că actuala componență a Parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în declarație.

Unul dintre reprezentanții platformei, Sergiu Sîrbu, merge mai departe și spune că ar pleda mai degrabă pentru anticipate.

„Ori acest Parlament își reia urgent activitatea pentru a rezolva problemele oamenilor, ori să fie dizolvat imediat cum este posibil și cel târziu în februarie-martie (nu în toamnă) să fie organizate alegeri parlamentare anticipate!”, a scris Sîrbu pe pagina sa de facebook.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” este cel mai nou grup din legislativ fiind format din 14 deputați. Inițial a fost format din 5 legislatori care au plecat din Pro-Moldova, iar anterior au părăsit fracțiunea PDM pe listele cărora au ajuns în Parlament. Ulterior, grupului i s-a alăturat și fracțiunea Șor și încă un deputat care a părăsit PRO-Moldova, Elena Bacalu.