Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Decizie definitivă: două imobile din…

Decizie definitivă: două imobile din Sibiu, deținute de Iohannis, vor fi returnate statului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Două dintre imobilele deținute de Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, în Sibiu revin statului, iar suma de 260 000 de euro, obținută din chirii, trebuie returnată, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv recursul declarat de Rodica Baştea, o prietenă a familiei Iohannis, stabilită în Miami, cea de la care familia Iohannis a cumpărat o parte dintr-un imobil din Sibiu, dosarul vizând dreptul de proprietate al casei, scrie Agerpres și Digi24.

Procesul a fost deschis de Rodica Baștea, care deținuse împreună cu Carmen Iohannis și cu soacra ei imobilul respectiv. Ea a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal. Rodica Baștea a pierdut procesul în toate tribunalele, iar miercuri, 25 septembrie, Înalta Curte a respins definitiv recursul ei.

Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România (ANAF), din cauza litigiilor cu moștenirea, statul român nu putea recupera un spațiu comercial din Sibiu, un alt imobil care a aparținut președintelui, și nici suma de 260 000 de euro obținuți de familia Iohannis din chirii.

În urma deciziei instanței supreme, ANAF poate înregistra cele două imobile și poate începe procedura de recuperare a banilor din chirii de la familia Iohannis, notează Digi24.