Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   De Ziua Parlamentului, o expoziție…

De Ziua Parlamentului, o expoziție de caricaturi va fi vernisată în scuarul clădirii legislativului

Foto: Parlament

O expoziție de caricaturi ale unor personalități din țară și de peste hotare, semnate de pictorul Alexandru Placinta, va fi prezentată în scuarul Parlamentului. Potrivit unui comunicat al legislativului, joi, 23 mai, cu ocazia Zilei Parlamentului, începând cu ora 11:30, caricaturistul se va afla în scuarul Parlamentului pentru a prezenta lucrările sale publicului larg.

În cadrul expoziției vor fi prezentate circa 30 de caricaturi realizate de către autor de-a lungul ultimilor ani. Printre protagoniști se regăsesc politicieni, oameni de cultură și de artă și alte persoane publice.

Alexandru Placinta este originar din Ungheni, iar potrivit comunicatului, acesta este cunoscut pentru „originalitatea lucrărilor sale, realizate în stil umoristic și ironic”. Lucrările sale au fost expuse anterior și la Strasbourg, la Consiliul Europei. Caricaturile sale sunt prezente în colecții personale în întreaga lume, iar autorul a primit numeroase premii.

Tot joi, mașinile de epocă cu care se deplasau foștii demnitari de stat, Limuzina „Gaz-14”, produsă în 1987, și automobilul „ZIL 41047”, fabricat în 1989, vor fi expuse în scuarul Parlamentului.