Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   De Ziua Pământului aflăm cum…

De Ziua Pământului aflăm cum să călătorim cu daune minime pentru mediu

Sâmbătă, 22 aprilie, cea de-a 52-a zi anuală a Pământului va fi sărbătorită în întreaga lume. Prima Zi a Pământului a fost sărbătorită pe 22 aprilie 1970. La câteva decenii după acel prim eveniment optimist, Administrația Națională pentru Oceane și Atmosferă ne reamintește că „schimbările climatice globale au avut un efect alarmant asupra Pământului și a locuitorilor săi”, transmite CNN.

Valurile de turiști care traversează globul au contribuit la stresul mediului. Dar nu trebuie să renunți total la călătorii sau să stai foarte aproape de casă pentru a fi un bun cetățean planetar.

Puteți în continuare să faceți turul lumii și să minimizați impactul asupra sănătății singurei noastre (și vulnerabile) planete. Consultați aceste cinci moduri de a explora mai ușor Pământul:

Navele durabile

Navele înalte ale Star Clippers funcționează exclusiv cu energie eoliană până la 80% din timp.

Croaziera este o industrie cunoscută pentru navele sale de descărcare a carbonului, producția de deșeuri, care se întinde de la gunoi la ape gri, și supraaglomerarea în porturile de escală. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți la visele tale de aventură oceanică pentru a fi un bun administrator al mediului, navele durabile care funcționează pe baza energiei eoliene fiind o alternativă perfectă.

Stațiuni de schi mai ecologice

Infrastructura care susține sportul entuziasmant al schiului pe zăpadă adaugă propriile presiuni asupra planetei noastre care se încălzește. Unele stațiuni încearcă să-și reducă impactul asupra mediului, cum ar fi utilizarea energiei regenerabile pentru a-și rula ascensoarele.

Bicicletele

Bicicletele nu numai că sunt mai ecologice pentru mediul înconjurător, ci vă permit să vă apropiați mai mult de orașe.

Drumețiile

Ca să ajungem la o destinație cu transportul, ardem combustibili fosili. Pentru a evita acest lucru, putem opta pentru drumeții.

Ziua Pământului a fost fondată în 1970 în SUA de un senator din Wisconsin care a organizat o demonstrație națională pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu. Evenimentul a devenit cel mai mare protest din istoria omenirii, cu peste 20 de milioane de oameni care au ieșit în stradă.