Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De la 400 la 2000…

De la 400 la 2000 de lei, pentru participarea la protestul de mâine de la Comrat?

Captură ecran ZdG

Pentru a doua zi în mediul online se vehiculează că oamenii din Găgăuzia primesc mesaje prin care li se propune să participe pentru bani la protestul de la Comrat, preconizat pentru vineri, 4 august. Participanților li se propune între 400 de lei, pentru participare, și 2000 de lei, pentru comportament agresiv, relatează Nokta.

Internauții au publicat mai multe capturi de ecran pe rețelele de socializare, în care se vede cum li se propun bani penatru a participa la manifestație.


Alexandru Panov, membru al echipei electorale a Evgeniei Guțul, pe care Șor l-a propus pentru funcția de președinte al raionului Comrat, find rugat de Nokta să comenteze, a spus că capturile de ecran sunt un „nonsens complet”.

„Ca să fiu sincer, acestea sunt delirurile unui nebun. Nu vreau să le comentez, dar vreau să spun că este o dezinformare, o prostie completă. Cineva trebuie să fi creat un precedent”, a declarat Panov.

Cu toate acestea, primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, a declarat că Primăria a primit o notificare din partea partidului Renașterea pentru a organiza un miting de 5 000 de persoane în fața Comitetului Executiv, unde se întrunește Adunarea Populară, în această vineri.

Serviciul de presă al poliției găgăuze susține că nu deține informații despre miting și că nu a primit până acum nicio instrucțiune.

Vineri va avea loc Adunarea Populară a UTA Găgăuzia pentru a examina noua componență a Comitetului Executiv, anunțată de Șor pe 27 iulie. Anterior, 7 persoane din listă nu au trecut testul de cunoaștere a limbii găgăuze.