Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Datele referitor la calitatea apei,…

Datele referitor la calitatea apei, divizate în clase de calitate, vor fi disponibile online

Sursa: moldova.org
Sursa: moldova.org

Datele referitor la calitatea apei vor fi divizate în clase de calitate și vor fi publicate pe pagina web a Agenției de Mediu. Acest lucru este prevăzut într-un Proiect de hotărâre, prezentat Guvernului de către Ministerul Mediului pe 29 mai.

Proiectul de hotărâre vine cu modificări la hotărârea Guvernului din 2013 cu privire la cerințele de calitate a mediului pentru apele de suprafață, care urmăresc prezentarea informațiilor complexe despre calitate resurselor de apă, identificarea la timp a surselor de poluare și acționarea imediată pentru înlăturarea acestora. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, scopul final este ca cetățenii să fie „bine informați și să aibă acces la surse sigure de apă”, ceea ce „va permite luarea deciziilor corecte, inclusiv pentru activitățile planificate”.

„Modificările propuse vor contribui la consolidarea și îmbunătățirea sistemului național de monitorizare a corpurilor de apă de suprafață, se vor revizui atribuțiile instituțiilor responsabile de monitorizarea apelor de suprafață și vor fi stabilite obiectivele de mediu pentru apele de suprafață, precum și ajustarea listei de substanțe prioritare în domeniul apei”, se arată în comunicat.

Proiectul este promovat de Ministerul Mediului în scopul realizării Planului Național de Acțiuni pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.