Curtea Supremă a SUA susține legea de interzicere a TikTok din duminica aceasta
Curtea Supremă a SUA a susținut legea care interzice TikTok la nivel național, cu excepția cazului în care compania-mamă ByteDance, cu sediul în China, vinde platforma până duminica aceasta, relatează BBC.
TikTok a contestat legea, susținând că aceasta ar încălca protecția libertății de exprimare pentru cei peste 170 de milioane de utilizatori ai aplicației pe care susține că îi are în SUA, însă acest argument a fost respins de cea mai înaltă instanță din țară, ceea ce înseamnă că TikTok trebuie să găsească acum un cumpărător autorizat pentru versiunea americană a aplicației sau riscă să fie eliminată din magazinele de aplicații și din serviciile de găzduire web.
Cu toate acestea, administrația demisionară Biden și viitorul președinte Donald Trump au încercat să obțină o amânare pentru platformă, despre care autoritățile americane au avertizat că reprezintă un risc pentru securitatea națională.
Atât parlamentarii democrați, cât și cei republicani au votat pentru interzicerea aplicației de partajare video în 2024, din cauza preocupărilor legate de legăturile acesteia cu guvernul chinez. TikTok a declarat în repetate rânduri că nu face schimb de informații cu Beijingul.
Legea îi dă proprietarului TikTok, ByteDance, termen până la 19 ianuarie să vândă versiunea americană a platformei unei părți neutre pentru a evita o interdicție totală. Aceasta ar însemna că, începând de duminică, Apple și Google nu vor mai oferi aplicația noilor utilizatori și nici nu vor mai furniza actualizări de securitate utilizatorilor actuali – ceea ce ar putea duce la dispariția ei în cele din urmă.
Compania a promis că nu va vinde TikTok.