Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Curtea amână din nou sentința…

Curtea amână din nou sentința lui Trump în cazul falsificării documentelor. Verdictul va fi pronunțat după alegerile prezidențiale

Foto: Digi 24

Tribunalul din New York a amânat de la 18 septembrie la 26 noiembrie pronunțarea sentinței în cazul candidatului la președinția SUA, Donald Trump, în dosarul de falsificare a documentelor comerciale, informează BBC, citat de Meduza. Astfel, anunțarea verdictului va avea loc după alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc pe 5 noiembrie.

Judecătorul Curții Supreme din New York, Juan Merchan, a numit drept unul dintre motivele amânării „cadrul temporal unic în care se află acest caz”. El a spus că verdictul juraților de condamnare a lui Trump „trebuie să fie luat în considerare într-un mod care să nu fie diluat de amploarea viitoarelor alegeri prezidențiale”.

Aceasta este a doua amânare a sentinței lui Trump în acest caz. La începutul lunii iulie, judecătorul a amânat pronunțarea sentinței pentru două luni, până la 18 septembrie. Amânarea a fost solicitată de avocații fostului președinte american, care încearcă să obțină anularea verdictului juraților.

Avocații au cerut ca verdictul de vinovăție să fie anulat după ce Curtea Supremă a SUA a decis, la 1 iulie, că președinții au imunitate împotriva urmăririi penale în anumite cazuri.

Un juriu din New York a ajuns la un verdict de vinovăție în cazul împotriva lui Donald Trump la 30 mai, găsindu-l vinovat de 34 de capete de acuzare pentru falsificarea înregistrărilor comerciale. Procesul împotriva lui Trump a pornit de la plățile pe care acesta le-a făcut avocatului Michael Cohen în 2017, sub pretextul unor taxe legale. De fapt, plățile acopereau cheltuielile lui Cohen pentru banii de șantaj pentru actrița porno Stormy Daniels (pe numele real Stephanie Clifford), cu care Trump s-a întâlnit în 2006.