Principală  —  Ştiri   —   Cum va fi petrecut primul…

Cum va fi petrecut primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, pe ultimul drum

Sursa foto: TV8

Toți cei care vor să-și ia rămas bun și să aducă un ultim omagiu primului președinte Mircea Snegur, sunt așteptați vineri, 15 septembrie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, începând cu ora 18:00 sau sâmbătă, 16 septembrie, la Palatul Republicii, începând cu ora 10:00.

Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, și va începe cu funeraliile de stat la Palatul Republicii. 

Președinția a anunțat că primul președintele Mircea Snegur va fi înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău, de pe strada Armenească. 

Preşedinta Maia Sandu a semnat astăzi un decret privind constituirea Comisiei de stat pentru organizarea funeraliilor în legătură cu decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Pe pagina web a Președinției, a fost publicat un necrolog care amintește despre aportul președintelui Mircea Snegur la consolidarea statului Republica Moldova: „A pledat cu certitudine și verticalitate pentru limba română și tricolor – valori ce au unit oamenii în gândire și în simțire, adunându-i în Piața Marii Adunări Naționale în momentele cruciale ale istoriei. Discursul Președintelui în fața oamenilor, în ziua de 27 august 1991, a conferit încredere în viitorul liber și democratic al țării noastre”. 

Necrologul integral al celor trei lideri ai R.Moldova, președintei Maia Sandu, președintelui Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrului Dorin Recean, poate fi citit pe pagina web a Președinției.