Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum Ministerul rus de Externe…

Cum Ministerul rus de Externe l-a convocat pe Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei R. Moldova la Moscova după ce s-a „informat” din știri false. Precizările MAE

Sursa: ZdG

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei R. Moldova la Moscova a fost convocat pentru marți după-amiază, 13 august, la Ministerul rus de Externe, fiind informat că discuțiile vor viza „informațiile din presă privind intenția R. Moldova de a găzdui avioane F-16 pentru Ucraina”.

În acest context, MAE constată că Ministerul rus de Externe se informează din știri false apărute în mediul online.

„R. Moldova nu găzduiește și nu va găzdui arme și echipament militar, inclusiv avioane destinate Ucrainei. R. Moldova este un stat neutru și instituțiile ei vor respecta în continuare principiul neutralității.

În acest context, MAE reamintește că singura țară care menține ilegal trupe și muniții pe teritoriul R. Moldova, fără acordul autorităților, este Federația Rusă.


R. Moldova este un stat democratic cu mecanism decizional transparent. Astfel, toate deciziile autorităților R. Moldova sunt reflectate și anticipate pe resursele sale oficiale. Prin urmare, recomandăm Ministerului rus de Externe să se informeze despre Moldova din surse oficiale”, se spune într-un comunicat al MAE.

Autoritățile de la Chișinău își exprimă „regretul față de această dezinformare și îi solicită Ministerului de Externe de la Moscova să nu promoveze falsuri despre țara noastră”.