Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSJ a respins acțiunea depusă…

CSJ a respins acțiunea depusă de ex-magistrata Svetlana Tizu, anchetată anterior în dosarul celor cinci judecătoare inculpate pentru corupție, care încearcă să se întoarcă în sistem

Foto: Anticoruptie.md

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins acțiunea depusă de fosta magistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, Svetlana Tizu împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la anularea a două hotărâri luate de CSM în octombrie 2023 și, respectiv, ianuarie 2024, și obligarea emiterii actului administrativ individual. Hotărârea este irevocabilă.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pe 25 septembrie.

Captură de ecran: ZdG

Svetlana Tizu a cerut anularea Hotărârii nr. 474/30 din 24 octombrie 2023, prin care CSM a respins, cu 2 voturi „pro” și 5 „împotrivă”, cererea acesteia de a fi numită în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, dar și a Hotărârii nr. 15/2 din 16 ianuarie 2024, prin care membrii Consiliului au respins solicitarea fostei magistrate de a retrage actul administrativ individual defavorabil.

Fosta judecătoare Svetlana Tizu a fost achitată, în aprilie 2022, în dosarul celor cinci judecătoare inculpate pentru corupție, intentat în octombrie 2018.