Principală  —  IMPORTANTE   —   Cresc cazurile de Covid-19. Săptămâna…

Cresc cazurile de Covid-19. Săptămâna trecută, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1300 de cazuri. Recomandările autorităților din sănătate

Sursa foto: romaniatv.net

În perioada 5-11 august, în R. Moldova au fost înregistrate 1381 de cazuri de Covid-19, dintre care 115 cazuri în regiunea transnistreană. Astfel, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS), numărul cazurilor a crescut de 1,9 ori în comparație cu săptămâna precedentă, 29 iulie-4 august, când au fost înregistrate 743 de cazuri de infecție Covid-19 (44 de cazuri în regiunea transnistreană).

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în perioada 22-28 iulie, regiunea europeană a înregistrat o creștere de 5 339 de cazuri de Covid‒19 față de săptămâna precedentă. Tendința de creștere a cazurilor de Covid-19 se observă în mai multe țări.

În România, potrivit buletinului săptămânal al Institutului Național de Sănătate, în intervalul 5-11 august, au fost înregistrate 5.414 cazuri noi de Covid-19, în creștere cu 0,8% față de săptămâna precedentă.

În contextul sezonului estival și creșterii mobilității populației, autoritățile din sănătate recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor:

– Păstrarea distanței sociale;

– Evitarea locurilor aglomerate;

– Respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– Igiena respiratorie;

– Respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției Covid-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Vaccinarea împotriva Covid-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces, precizează MS.