Principală  —  IMPORTANTE   —   „Corespunde criteriilor de integritate”. Un…

„Corespunde criteriilor de integritate”. Un magistrat de la Judecătoria Edineț a promovat evaluarea externă a Comisiei Vetting

Sursa foto: Comisia Vetting

Judecătorul Andrei Cazacicov de la Judecătoria Edineț, sediul Briceni, a promovat evaluarea externă, după ce a fost evaluat de Comisia Vetting în calitate de candidat la funcția de membru în Colegiul Disciplinar al judecătorilor.

Andrei Cazacicov corespunde criteriilor de integritate stabilite în Legea 26/2022, pe baza căreia a fost evaluat, potrivit unui comunicat al Comisiei Vetting.

„Conform procedurii, Andrei Cazacicov urmează să notifice Secretariatul Comisiei dacă se opune sau nu publicării deciziei, în termen de 48 de ore de la primirea documentului. În lipsa unei astfel de notificări, textul deciziei va fi publicat pe www.vettingmd.eu”, se spune într-un comunicat al Comisiei.

Andrei Cazacicov activează în sistemul judecătoresc din septembrie 2020, atunci când a fost numit pe un termen de cinci ani în funcția de magistrat la Judecătoria Edineț. În octombrie 2020, CSM a repartizat judecătorul la sediul Briceni al Judecătoriei Edineț. Anterior a activat în calitate de ofițer superior de urmărire penală al Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, conform magistrat.md.

Candidații la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în cele două colegii de specialitate ale Consiliului, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, sunt evaluați de Comisia Vetting, așa cum stabilește Legea privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.