Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Consiliul Concurenței a publicat raportul…

Consiliul Concurenței a publicat raportul de activitate pentru 2023. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 39 milioane de lei

Consiliul Concurenței (CC) a publicat raportul de activitate pentru anul 2023, prezentând rezultatele eforturilor sale în promovarea concurenței în diverse sectoare ale economiei. Documentul oferă o analiză a activităților desfășurate de către instituție pe parcursul anului anterior, se arată în comunicatul instituției.

În 2023, au fost inițiate 16 investigații noi și au fost emise o serie de decizii prin care s-au constatat încălcările Legii concurenței, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 39 milioane de lei. În baza deciziilor emise în perioadele anterioare, au fost încasate sancțiuni în valoare totală de peste 10 milioane de lei. În domeniul ajutorului de stat, au fost emise decizii în privința a 34 de măsuri de sprijin notificate și au fost monitorizate 49 de decizii de autorizare/autorizare condiționată a ajutorului de stat.

„Anul 2023 a reprezentat o perioadă de tranziție pentru Consiliul Concurenței, fiind demarată implementarea unor abordări noi, în special în ceea ce vizează calitatea actelor emise și a investigațiilor efectuate. De asemenea, au fost finalizate, adoptate și au intrat în vigoare modificări majore în Legea concurenței și în Legea cu privire la ajutorul de stat. Totodată, au fost îmbunătățite condițiile de muncă pentru angajați, ceea ce reprezintă un aspect crucial în asigurarea unui mediu de lucru atractiv și păstrarea personalului cheie. Pe parcursul anului trecut, autoritatea a realizat un exercițiu complex de evaluare externă și s-a implicat în numeroase activități pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană. Toate acestea s-au desfășurat în condițiile unei crize continue de resurse umane”, informează CC.

Raportul Consiliului Concurenței urmează a fi prezentat în plenul Parlamentului.