Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consilierul lui Biden: intenționăm să…

Consilierul lui Biden: intenționăm să înăsprim restricțiile asupra petrolului rusesc în viitorul apropiat

Sursă-foto: The Kiev Independent

Autoritățile americane intenționează să înăsprească restricțiile asupra petrolului rusesc în viitorul apropiat, lovind „flota din umbră” pentru transportul acestuia și volumul de aprovizionare către piața mondială, a declarat consilierul adjunct pentru securitate națională al lui Joe Biden, Dalip Singh, scrie Moscow Times.

Potrivit acestuia, acest lucru va ajuta la scăderea finanțării mașinii militare ruse. „Pe termen scurt, de la șase luni până la trei ani, trebuie să reducem veniturile petroliere ale Rusiei, prin sancțiuni și alte instrumente pentru a le urmări hidrocarburile”, a spus Singh.

În același timp, oficialul a menționat că există un alt domeniu care trebuie abordat pentru a reduce capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea forței armate ruse depinde de schimbările în interesul țărilor terțe producătoare de componente care ajung în cele din urmă direct pe câmpul de luptă în interesul Rusiei sau de livrarea în tranzit a mărfurilor”, a spus Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a numit China, India, Turcia, Emiratele Arabe Unite și alte țări. În același timp, el a subliniat că China este „cel mai grav încalcător” al regimului de sancțiuni al SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril, precum și pentru produsele petroliere la 100 de dolari pe baril. Restricția implică faptul că companiile din țările G7 nu pot oferi servicii de transport pentru produsele care sunt vândute peste limita de preț.