Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducerea ansamblului „Joc”, despre evenimentul…

Conducerea ansamblului „Joc”, despre evenimentul din Sankt-Petersburg, când mai mulți dansatori s-au luat la horă cu Ilan Șor: „Ansamblul nu a participat la eveniment”

Colaj: ZdG

Conducerea ansamblului național academic de dansuri populare „Joc” a publicat marți, 11 iunie, un comunicat cu referire la imaginile video cu dansatorii ansamblului, în care aceștia dansează împreună cu oligarhul fugar Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul și Natalia Parasca. Potrivit acestuia, în adresa instituției nu a parvenit nicio solicitare privind delegarea membrilor colectivului său sau a ansamblului în întregime pentru participarea la vreo prestație artistică în Federația Rusă. Astfel, conducerea colectivului susține că ansamblul „nu a participat” la evenimentul din Rusia.

„Ansamblul național academic de dansuri populare „Joc” nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg”, se arată în comunicat.

Totodată, conducerea reiterează declarațiile date anterior pentru ZdG despre faptul că cei 4 dansatori apăruți în imagini au fost în concediu din cont propriu când a avut loc evenimentul.

„În perioada incidentului, colectivul format din peste 80 de artiști au fost implicați în repetiții intense pentru spectacolul „Drăgaica – zeița sânzâienelor”, care va avea loc pe 22 și 23 iunie”, menționează conducerea ansamblului de dansuri populare.

Totodată, instituția solicită „respectuos să nu fie ponegrită imaginea și numele ansamblului național academic de dansuri populare „Joc” și să nu se interpreteze eronat informațiile neconfirmate de conducerea oficială a colectivului”.

„Instituția își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată în cazul difuzării unor afirmații nefondate privind participarea ansamblului național academic de dansuri populare „Joc” la evenimentul în cauză”, se punctează în comunicat.

Anterior Ziarul de Gardă a scris despre faptul că mai mulți dansatori din ansamblului național academic de dansuri populare „Joc”, colectiv emerit din Republica Moldova, au fost la începutul lunii iunie la Sankt Petersburg, unde au dansat hora alături de oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții partidelor pe care le controlează, unite în blocul „Victorie”. Contactați de ZdG, reprezentanții „Joc” au mărturisit că „a fost o surpriză neplăcută”.

Ulterior, Ministerul Culturii a demarat o anchetă internă pe acest caz, în cadrul căreia ar urma să se stabilească „cum membrii ansamblului de stat au ajuns să facă jocul politicienilor proruși”.