Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Condamnat la 4 ani cu…

Condamnat la 4 ani cu executare în penitenciar de tip deschis, după ce conducând un autovehicul în stare de ebrietate a provocat un accident în urmă căruia a decedat un pasager. Procurorii vor ataca sentința cu apel

Sursa foto: Judecătoria Drochia

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 4 ani, cu executarea în penitenciar de tip deschis, după ce în aprilie 2023 a condus un vehicul fiind în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier în urma căruia a murit o persoană. Sentința a fost pronunțată luni, 10 iulie, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, informează Procuratura Generală.

Instanța a mai stabilit că în temeiul art. 90/1 alin. (1) din Codul penal, prima parte a pedepsei, adică 2 ani de închisoare, se va executa în penitenciar, iar restul pedepsei de 2 ani de închisoare se va suspenda condiţionat pe o perioadă de probaţiune de 2 ani, cu obligarea condamnatului să nu-şi schimbe domiciliul şi/sau reşedinţa fără consimţământul organului competent.

Potrivit învinuirii, în aprilie 2023, inculpatul, aflându-se pe o stradă din orașul Glodeni, fără a deţine permis de conducere pentru categoria de autovehicul pe care o conducea, a urcat la volan în stare de ebrietate alcoolică, având un pasager pe bancheta din faţă şi altul pe bancheta din spate. În timpul deplasării, neglijând obligația de a conduce vehiculul în limita de viteză stabilită, în timp ce afară erau precipitaţii abundente, acesta „a condus printr-o baltă, formată din acumulări de precipitaţii din cauza cărui fapt a derapat de pe carosabil pe acostament, în rezultat tamponându-se cu partea frontal-stânga a automobilului într-un copac, după care, a fost proiectat într-un alt copac şi într-un pilon de electricitate. În rezultat, pasagerul de pe bancheta din spate a suferit traumatisme, iar pasagerul din față a decedat pe loc”, explică Procuratura.

Conform datelor din urma examinării medicale efectuate, în sângele bărbatului a fost stabilită concentrația de alcool de 1,55 g/1, ceea ce în conformitate cu prevederile Codului penal reprezintă stare de ebrietate cu grad avansat.

Procurorii vor ataca sentința cu apel, solicitând executarea deplină a pedepsei.