Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   USMF „Nicolae Testemițanu” redeschide un…

USMF „Nicolae Testemițanu” redeschide un nou cămin după reconstrucție capitală. A fost replanificat în apartamente cu 2, 3 și 4 camere, asigurate cu grupuri sanitare și bucătărie

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova invită doritorii să participe la deschiderea Căminului nr. 2 din Campusul studențesc (str. Mălina Mică, 68/2), după reconstrucție capitală. Căminul are o suprafață de 4071,8 m2, 111 camere și o capacitate de 248 de locuri ce vor fi repartizate studenților Facultății de Medicină nr. 1 din anii I și II.

Evenimentul va avea loc pe data de 30 septembrie 2024, începând cu ora 15:30, la care va participa rectorul Emil Ceban, reprezentanți ai conducerii Universității, ai Campusului studențesc și viitorii locatari. 

Reconstrucția Căminului nr. 2 a început în luna septembrie 2023 – proiect în care USMF „Nicolae Testemițanu” a investit peste 60 de milioane de lei, inclusiv 2,2 milioane de lei pentru mobilier, resurse financiare ce au fost alocate din bugetul instituției. 

În Căminul nr. 2 au fost efectuate lucrări de amploare, prin replanificarea din tip coridor în apartamente cu 2, 3 și 4 camere, asigurate cu grupuri sanitare și bucătărie. Clădirea a fost dotată și cu două ascensoare. De asemenea, a fost amenajată o sală de lectură, o spălătorie și o uscătorie de haine. Totodată, la subsol își are sediul Centrul de studii preuniversitare și educație lingvistică.

În ultimii doi ani USMF „Nicolae Testemițanu” a reconstruit capital două cămine pentru studenți.