Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Secretarul de stat Carolina Perebinos…

Secretarul de stat Carolina Perebinos a avut o întrevedere la MAE cu Stella Avalone, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova. Au fost setate prioritățile agendei bilaterale

Sursa foto: mfa.gov.md

Secretarul de stat Carolina Perebinos a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avalone, în cadrul căreia au fost abordate diverse subiecte de pe agenda bilaterală, cooperarea în cadrul inițiativelor regionale și organizațiilor internaționale.

Oficialii au remarcat intensitatea dialogului politic și a contactelor moldo-austriece din ultimii ani la diverse niveluri, setând prioritățile agendei bilaterale pentru perioada imediat următoare. Au fost discutate oportunitățile de cooperare pe dimensiunea politico-diplomatică, cât și în domeniile economice, sociale, culturale și cel al educației.

Secretarul de stat Perebinos a exprimat gratitudine pentru asistența substanțială oferită timp de două decenii de Austria în diverse domenii, precum și pentru sprijinul solid în procesul de  implementare a reformelor și în parcursul european al Republicii Moldova.

În contextul președinției rotative a Austriei la Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), interlocutorii au evidențiat importanța cooperării în cadrul acestui forum regional, convenind să contribuie la avansarea acesteia. De asemenea, au fost abordate aspecte privind participarea delegației Republicii Moldova la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai regiunii Dunării, care se va desfășura la Viena, în luna iunie a acestui an.