Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Republica Moldova și Lituania au…

Republica Moldova și Lituania au semnat Acordurile interguvernamentale privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate

Sursa foto: mfa.gov.md

La Vilnius au fost semnate două Acorduri dintre Republica Moldova și Lituania care vor contribui la schimbul de informații clasificate și va spori comunicarea între instituțiile statului în domeniul social și economic, se arată într-un comunicat marți, 28 mai.

Acordurile interguvernamentale privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară dintre cele două țări au fost semnate de vicepremierul Mihai Popșoi și ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.

„În cadrul întâlnirii, am avut un schimb de opinii cu privire la modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale și schimburilor comercial-economice, situația de securitate din regiune, în contextului războiului împotriva Ucrainei, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, etc.

Lituania este un partener apropiat al țării noastre în promovarea democrației, integrării europene și  lupta împotriva amenințărilor hibride – lucru pentru care suntem foarte recunoscători. Am mulțumit pentru faptul că, autoritățile lituaniene sprijină R. Moldova să implementeze proiecte benefice pentru cetățeni, dar și pentru schimbul de experiență în domeniul integrării europene”, a spus oficialul moldovean.

La rândul său, Gabrielius Landsbergis a reiterat susținerea Lituaniei pentru implementarea agendei de reforme a țării noastre, dar și pentru inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul întrunirii a fost discutată posibilitatea desfășurării, până la sfârșitul anului, a următoarei ședințe de consultări politice între ministerele afacerilor externe.