Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Polițist din Strășeni, reținut în…

Polițist din Strășeni, reținut în flagrant. Ar fi pretins 300 de euro pentru restituirea unui mijloc de transport ridicat

Sursa foto: procuratura.md

Un angajat al Inspectoratului General al Poliție (IGP) Strășeni a fost reținut în flagrant, după ce ar fi cerut mită, 300 de euro, în schimbul eliberării unui autoturism care fusese ridicat pentru încălcarea regulamentului, potrivit Procuraturii Generale.

În data de 20 iunie 2024, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP). 

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală pentru corupere pasivă.

Potrivit Procuraturii, la data de 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni, ar fi promis eliberarea mijlocului de transport, ridicat și plasat la parcarea specializată în urma încălcării Regulamentului circulației rutiere, în schimbul unei recompense ilicite de 300 de Euro. 

Astfel, bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de Euro din suma pretinsă. 

În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală.   

Alte circumstanțe urmează să fie stabilite de oamenii legii.