Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Mai multe echipe de pompieri…

Mai multe echipe de pompieri din Moldova vor merge în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Sursa foto: MAI

Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI se pregătește de deplasare pentru participarea în cadrul misiunii europene de stingere a incendiilor din Grecia. Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, se arată în comunicatul IGSU.

Pompierii IGSU vor participa în Programul European de Pre-poziționare a echipelor de stingere a incendiilor de pădure în Republica Elenă cu alte echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 pompieri.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, iar o parte de cheltuieli va fi suportată de R. Moldova. Programul este gestionat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), având ca obiectiv principal îmbunătățirea capacității de răspuns și interoperabilitatea între echipamentele și echipele de intervenție din diferite țări europene.