Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Droguri în valoare de 100…

Droguri în valoare de 100 de mii de lei, găsite în urma unor percheziții la Fălești. O persoană a fost reținută

Sursa foto: Procuratura Generală

Direcția investigații Nord a INI al IGP în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui bărbat în vârstă de 31 de ani, bănuit de circulația ilegală de droguri, pe teritoriul raionului Fălești și regiunii de nord a țării. Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, după ce la domiciliul acestuia au fost descoperite droguri și bani.

Procuratura Generală declară că oamenii legii ar fi primit informații cum că la domiciliul suspectului se pot afla droguri și analogi ai acestora, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii în cauză, iar în urma informațiilor, au fost efectuate 3 percheziții, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate: droguri de tip hașiș în cantitate de 250 gr., 12 plante de mac, mijloace bănești în sumă de 6 000 lei, telefon mobil, card bancar, 2 cartele SIM și un cântar electronic, folosit în activitatea ilicită.

Drogurile depistate au fost repartizate de către infractor în circa 100 de doze mai mici și pregătite pentru comercializare.

Potrivit Procuraturii, bănuitul ar fi procurat drogurile în Portugalia, iar ulterior le-a introdus în Republica Moldova prin contrabandă. 

Valoarea drogurilor, pe piața neagră, se estimează la circa 100 de mii de lei, potrivit oamenilor legii.

Bărbatul suspect a fost reținut pentru 72 de ore. 

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea faptelor ilicite, scrie Procuratura.