Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Două persoane și-au pierdut viața…

Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare

Sursa foto: IGSU/ foto simbol

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează despre decesul, în incendii, a două persoane care nu au respectat regulile antiincendiare. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 25 de intervenții de incendii.

Primul caz, potrivit IGSU, a fost înregistrat pe data de 18 iunie, în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde într-o casă de locuit a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi.

Incendiul a fost stins de consăteni până la intervenția pompierilor, iar ulterior în interiorul locuinței a fost depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 56 de ani.

În urma analizei efectuate de specialiști la fața locului s-a stabilit, prealabil, că incendiul ar fi izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului.

Un alt caz a avut loc tot în ziua de 18 iunie, într-un apartament de pe bulevardul Dacia 49/1 din Chișinău. Conform informațiilor recepționate, aici s-a produs un incendiu, unde au ars hainele de pe corpul unui bărbat în vârstă de 82 de ani, care s-a ales cu arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, iar în consecință acesta a decedat.

Incendiul s-a autostins până la intervenția pompierilor.

O cauză prevenită a producerii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincediare în timpul utilizării focului deschis.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc, printre care 25 intervenții la incendii și 19 intervenții căutare-salvare.

De la începutul anului 2024 au fost înregistrate 715 incendii, unde și-au pierdut viața 54 de persoane, inclusiv 2 minori.