Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Bărbatul din Călărași, care a…

Bărbatul din Călărași, care a împușcat în cap o persoană, condamnat la 20 de ani de închisoare

Imagine simbol

Bărbatul din Călărași, care în vara anului trecut a împușcat o persoană, în cap, în urma cărui fapt aceasta a decedat, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.

Potrivit Procuraturii, bărbatul a fost învinuit de procurorii de la Călărași pentru faptul că, la 25 iunie 2023, în jurul orei 20:40, în preajma domiciliului său, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în prezența mai multor persoane, a inițiat o ceartă cu doi bărbați. 

 Ulterior, fiind ofensat verbal, inculpatul i-a amenințat cu moartea prin împușcare pe cei doi participanți la ceartă, ca mai apoi să meargă acasă și să-și arma pe care o deținea în mod legal și un electroșoc.

Cu ele a revenit la locul unde se aflau aceiași 2 bărbați, precum și rudele lor. Inculpatul s-a apropiat la de persoane și l-a efectuat o împușcat în cap pe unul dintre bărbați, care a decedat pe loc.

Pentru fapta comisă, procurorul a solicitat instanței ca inculpatul să fie recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii şi condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Instanța de judecată a recunoscut vinovăția inculpatului și a aplicat pedeapsa solicitată.

Procurorii de la Călărași consideră sentinţa legală, iar temeiuri de contestare lipsesc.