Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Aprobat de Guvern: Elevii din…

Aprobat de Guvern: Elevii din școlile cu mai puțin de 50 de elevi, care vor fi transferați în instituții mai mari, vor primi alocații lunare de 1 000 de lei

Imagine simbol. Sursă: g4media.ro

Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1 000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe perioada lunilor iunie-august. Executivul a aprobat, miercuri, 17 iulie, un regulament în acest sens.

Conform unui comunicat de presă emis de Guvern, proiectul va garanta accesul elevilor din școlile mici la studii de calitate, motivând părinții acestora să-i transfere în instituții cu un număr mai mare de copii, în care vor avea parte de „mai multe beneficii”.

„Este vorba despre opțiuni educaționale și activități extrașcolare mai variate, precum și acces la cabinete cu echipament modern și laboratoare bine dotate. Toate acestea vor contribui la performanțe academice mai înalte și o mai bună pregătire pentru viitor a copiilor”, se menționează în comunicatul de presă.

Alocația va fi oferită la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, în baza unei cereri depuse la instituția la care a fost transferat elevul. Banii se vor acorda începând cu luna septembrie 2024. Costul total pentru implementarea măsurii, în perioada septembrie-noiembrie curent, este estimat la 3 milioane de lei. 

În prezent, în R. Moldova sunt 102 instituții de învățământ primar și secundar general, cu un număr de elevi de până la 50.