Principală  —  Ştiri   —   Colenco și Platon, despre acuzațiile…

Colenco și Platon, despre acuzațiile de influență asupra membrei Comisiei vetting, Tatiana Raducanu: „Platon influențează comisia vetting, dar nu prin intermediul lui Răducanu”. „Eu influențez, dar cum eu influențez și asupra cui este know how-ul meu”

Colaj ZdG

După ce, astăzi, 14 mai, în spațiul public a fost distribuită o scrisoare semnată de șefa PA, Veronica Dragalin, potrivit căreia Tatiana Răducanu, membră a comisiilor pre-vetting și vetting, care între timp a demisionat, „este apropiată și a acționat în interesele lui Veaceslav Platon și lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor”, ZdG a discutat cu Aureliu Colenco și Veaceslav Platon despre acuzațiile aduse.

Niciunul nu a confirmat schimbul de mesaje, ambii aducând același argument: „Colenco nu discută prin mesaje text, ci doar prin apeluri”.

Colenco a menționat că „Platon influențează comisia vetting, eu am auzit, dar nu prin intermediul lui Răducanu”. Iar Platon, pe un ton ironic, a punctat că „Eu influențez, dar cum eu influențez, asupra cui influențez este know how-ul meu. Dacă voi împărtăși cu dumneavoastră, voi tot veți începe să influențați”.

Procuratura Anticorupție nu a venit cu o reacție până în momentul publicării articolului.

Colenco: „Eu cred că acesta este un joc politic în interiorul PAS-ului”

„În scrisoarea dată este măcar un argument că Colenco, Șor sau Platon au influențat-o pe Tatiana Răducanu pe parcursul acestor doi ani în care este în funcția de membră a Comisiilor vetting? Nu, nu este scris și nici nu poate fi. Eu cred că acesta este un joc politic în interiorul PAS-ului, eu văd că reforma justiției s-a stopat și o stopează chiar ei prin intermediul că Răducanu a fost ponegrită pe nedreptate. Pe Răducanu de vreo 7, 10 ani nu am văzut-o, discuții în privința vettingului nu am avut”, a menționat Colenco.

Avocatul lui Șor nu a confirmat autenticitatea mesajelor, menționând că el foarte rar scrie.

„Eu nu-mi amintesc aceste mesaje. Eu, de fapt, foarte rar scriu, Eu mai bine vorbesc la telefon, nu am timp să mă ocup cu mesaje”, a adăugat Colenco.

Aureliu Colenco a spus că „Platon influențează comisia vetting, eu am auzit, dar nu prin intermediul lui Răducanu” și că el o consideră „onestă și principială”.

Platon: „Acum, brusc, au apărut aceste mesaje înainte de a începe evaluarea procurorilor”

Contactat de ZdG, Veaceslav Platon, pe un ton ironic, a mențioant că influențează Comisia pre-vetting.

„Eu salut această scrisoare semnată de Dragalin și o susțin în totalitate. Eu, într-adevăr, influențez comisia pre-vetting. Pe toți, în afară de un membru, care nu vorbește limba rusă”, a subliniat Platon.

Platon nu a vrut însă să ne spună cum influențează Comisia pre-vetting.

„Eu influențez, dar cum eu influențez, asupra cui influențez este know how-ul meu. Dacă voi împărtăși cu dumneavoastră, voi tot veți începe să influențați. De ce ar trebui eu să mă împart cu experiența mea, cu posibilitățile mele. De asta nu vă voi spune”, a menționat Platon.

Cât despre veridicitatea mesajelor, Platon a adus același argument: „Domnul Colenco nu scrie mesaje. Niciodată nu mi-a scris mesaje, el vorbește doar prin apeluri”.

Veaceslav Platon a menționat că o cunoaște pe Tatiana Răducanu, dar că nu a avut raporturi financiare cu aceasta. Mai mult, acesta se întreba retoric de ce aceste mesaje au apărut acum, înainte de a fi începută evaluarea procurorilor.

„De unde sunt aceste mesaje? Dacă sunt din acel telefon care mi-a fost confiscat la Kiev și care nu a fost folosit timp de opt ani, și acum, brusc, au apărut aceste mesaje înainte de a începe evaluarea procurorilor… bine, nu vă voi împărtăși gândul meu”, a adăugat Platon.

Context

În dimineața zilei de 14 mai, pe portalul telegraph.md, a fost publicată o scrisoare adresată judecătorilor, procurorilor și societății civile, prin care șefa PA, Veronica Dragalin, informează că Tatiana Răducanu, membră a comisiilor pre-vetting și vetting, „este apropriată și a acționat în interesele lui Veaceslav Platon și lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor”.

Tatiana Răducanu, care a deținut concomitent funcția de membră a Comsiei Pre-Vetting și a Comisiei Vetting, și-a depus demisia la câteva ore după ce scrisoarea a fost publicată.

Scrisoare – Candidați CSM Ș… by Agenția de Presă TELEGRAPH.MD