Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   CNN: SUA și Germania au…

CNN: SUA și Germania au deconspirat planul Rusiei de asasinare a CEO-ului producătorului de arme care trimite arme în Ucraina

Sursa: dpa/ Julian Stratenschulte

Serviciile de informații americane au descoperit la începutul acestui an că guvernul rus plănuia să-l asasineze pe directorul executiv al producătorului german de arme Rheinmetall care produce obuze de artilerie și vehicule militare pentru Ucraina, potrivit surselor CNN.

Sursa citată precizează că complotul a fost unul dintr-o serie de planuri ale Rusiei de a asasina directori din industria de apărare din Europa care sprijineau Ucraina în războiul început de Federația rusă în 2022. Armin Papperger, directorul executiv al producătorului german de arme Rheinmetall este una dintre ținte.

CNN scrie că Papperger a fost o țintă evidentă: compania sa, produce obuze de artilerie de 155 mm, care au devenit o armă importantă pentru Ucraina. Compania va deschide o fabrică de vehicule blindate în interiorul Ucrainei în următoarele săptămâni, un efort care „îngrijorează profund Rusia”.

Când serviciile americane au aflat despre complotul Rusiei, au informat Germania, ale cărei servicii de securitate au putut apoi să-l protejeze pe Papperger. Un oficial guvernamental german de nivel înalt a confirmat că Berlinul a fost avertizat cu privire la complot de către SUA.