Principală  —  Blog   —   Citiți joi în ZdG: Teo…

Citiți joi în ZdG: Teo a trăit doi ani și două luni. Cronologia interacțiunii unei familii cu sistemele de sănătate din R. Moldova și România.

În ediția de joi, 26 ianuarie, Ziarul de Gardă prezintă istoria unei familii care și-a pierdut fiul în vârstă de doar doi ani. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer și a fost operat de o tumoră pe creierul mic la Institutul Mamei și Copilului, dar după ce a ajuns la București pentru chimioterapie, părinților li s-ar fi spus că „medicii din R. Moldova doar au mângâiat tumoarea”. Băiețelul a decedat la aproape o lună după operație, iar de atunci părinții acestuia caută să afle cine se face vinovat de moartea sa.

La rubrica Exclusiv veți putea citi un interviu pentru Ziarul de Gardă, în cadrul Podcastului ZdCe, cu caricaturistul și activistul civic, Alex Buretz. care a povestit despre populismul demnitarilor, care îi devine deseori sursă de inspirație, despre puterea pe care i-o oferă casca albă și vesta reflectorizantă. Activistul a spus dacă va candida sau nu la Primăria Capitalei și cine îl plătește pentru acțiunile lui civice. 

ZdG a realizat o anchetă care are în vizor compania „Bismobil Kitchen” în care sunt expuse mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor a firmei ce gestiona în țară, dar și peste hotare zeci de companii prin intermediul cărora se comercializau bucătării la comandă. Fondatorul „Bismobil” a fost arestat pentru 20 de zile după ce oamenii legii au constatat că „ar fi înșelat mai mulți clienți care au comandat produsele companiei”.

Într-un alt material sunt prezentate mărturiile prietenelor actorului în vârstă de 32 de ani  Ștefan Bouroșu, care a decedat zilele trecute. Tânărul fost găsit mort, pe 22 ianuarie 2023, într-un apartament din Chișinău. 

RUBRICI:

Actual: Schemă de corupție la acordarea subvențiilor în agricultură: șase persoane reținute

Opinii: Petru Grozavu – Un an și patru luni fără Moldova

Editorial: Laura Catărău – Cele trei scări ale implicării civice. Pe care vrei să fii tu?

Sabin Rufa – Ce factori au influențat și motivat manifestarea imperialismului rus în Europa de Est? (3)

Anchete: În „bucătăria” afacerii „Bismobil”: Mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor: „Dacă vom fi abili, vom descoperi că s-a pus umărul serios la falimentare de terți”

Trăind de Gardă: Lecțiile unui actor:„De ce un om ca Ștefan nu și-a găsit locul, nu a încăput printre noi?”

Ucraina: Cum s-a schimbat armata ucraineană în perioada marelui război

Viața redacției: Șase posturi TV închise. Cu cine ne solidarizăm?

Cititorul de Gardă: „Ni se încalcă drepturile la remunerarea muncii prestate”. Directorul APP:„Eu acum ce să fac? Să iau tancurile și să mă duc la domnul director?”

Reporter Special: Teo a trăit doi ani și două luni. Cronologia interacțiunii unei familii cu sistemele de sănătate din R. Moldova și România.

Exclusiv: „Primarul popular”, Alex Buretz, caricaturist și activist civic:„Încerc să fac acest personaj cât mai cunoscut și cât mai multă lume să poată înțelege, să poată discerne între populism și o activitate benefică pentru oraș.”

Consultare juridică: Cum ne adresăm în instanța de judecată?

Zona publică: Tinerii specialiști în câmpul muncii. Ce spune legea?

Weekend: După o călătorie prin lume, „Carbon” revine pe ecranele de acasă