Citiți joi în ZdG: Criză în agricultură – două secete, pierderi pentru fermieri și ajutoare întârziate și Analiză – în UE sau UEE
Ediția cu numărul 33 a Ziarului de Gardă din acest an explică, la rubrica Reporter special, impactul crizei în sectorul agricol și care sunt factorii care au afectat recoltele fermierilor din R. Moldova. Potrivit unui agricultor, „în acest an au existat două secete – seceta la sol și seceta în atmosferă”. Aflați în paginile rubricii cum fac față crizei agricole fermierii din R. Moldova, ce ajutor așteaptă aceștia de la stat și ce spun experții.
Tot în această ediție, la rubrica Realitatea, aflați unde și de ce migrează populația din R. Moldova, ce legătură are acest fenomen cu integrarea europeană și de ce „integrarea în UEE” nu va putea îmbunătăți indicii demografici din țara noastră, potrivit analizei efectuate de jurnaliștii ZdG împreună cu experții din România și R. Moldova.
Găsiți cronologia omorului din sectorul Râșcani, din data de 10 iulie, la rubrica Dosar. Astfel, veți afla cum au decurs cele peste 150 de percheziții și acțiuni de urmărire penală, efectuate de oamenii legii, și care au fost rezultatele acestora.
Invitatul din această ediție a Podcastului ZdCe este Vasile Șoimaru, deputat în Primul Parlament al R. Moldova. Acesta a vorbit în cadrul interviului despre cum a fost votată Declarația de Independență de un Parlament dominat de „agro-comuniști”, cine este principalul autor al Declarației de Independență și cum aceasta a fost scrisă în doar două zile.
Subiectul falsului lunii august este despre energie, potrivit postărilor exponenților blocului „Victoria/Pobeda”, care au lansat în această lună falsuri despre „mărirea considerabilă a tarifelor la energie, robie și pierderea alternativelor de conectare la surse mai ieftine”. La rubrica Falsul lunii, jurnaliștii ZdG, împreună cu un expert în energetică, au analizat și dezmințit afirmațiile membrilor blocului Pobeda.
În contextul apropierii alegerilor prezidențiale și a referendumului privind aderarea R. Moldova la UE, găsiți la rubrica Gândește critic un material realizat de portalul Stopfals.md despre narațiunile false despre referendum, integrarea europeană a R. Moldova și UE.
Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 33-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.
Rubricile ediției:
ACTUAL: Șefa Parchetului European, despre combaterea corupției: „Justiția este primul domeniu care trebuie curățat de corupție pentru a construi un sistem cu adevărat imparțial, independent și previzibil”/ Cine sunt cei 13 candidați la funcția de președinte care au reușit să-și înregistreze grupurile de inițiativă
EDITORIAL:
Alina Radu: Al cui e referendumul?
DIVERSE: ZdG prezintă „rădăcinile dezinformării” la Fălești
DOSAR: „Era plină de vânătăi, nu era loc viu pe ea.” Cum (nu) sunt protejate de tortură persoanele cu dizabilități psihosociale din R. Moldova/ Vendetă: Cronologia omorului din sectorul Râşcani
REALITATEA: În Uniunea Europeană sau în Uniunea Eurasiatică? Unde și de ce migrează populația R. Moldova și ce legătură are acest fenomen cu integrarea europeană?
CITITORUL DE GARDĂ: Reacția ANP, după ce mai mulți deținuți au venit cu acuzații: „Suntem intimidați, provocați, discriminați, manipulați și umiliți în fiecare zi”
VIAȚA REDACȚIEI: Întâlnire cu cititorii la 20 de ani de ZdG
REPORTER SPECIAL: Criză în agricultură: două secete, pierderi pentru fermieri și ajutoare întârziate
EXCLUSIV: Cum a fost scrisă, votată și furată Declarația de Independență. Interviu cu Vasile Șoimaru, deputat în Primul Parlament al R. Moldova
PROIECTE: „Sat curat cu deșeu colectat” – două localități din Rezina și Telenești și-au modernizat sistemul de gestionare a deșeurilor prin intermediul unui proiect
FALSUL LUNII: Falsul lunii august: „Mărirea considerabilă a tarifelor la energie, robie și pierderea alternativelor de conectare la surse mai ieftine”
GÂNDEȘTE CRITIC: Narațiuni false despre referendum, integrare europeană a Republicii Moldova și UE
OAMENI: Ala Ambrosie: „Muzeul nostru e o legătură frumoasă între strămoșii noștri, între trecutul nostru cu prezentul și e o carte de vizită pentru viitoarele generații”