Principală  —  IMPORTANTE   —   Circa 1,65 milioane de persoane…

Circa 1,65 milioane de persoane au fost recenzate până la 16 mai

Sursa foto: Colaj ZDG

Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 16 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 128 de mii de locuințe (locuințe ocupate și neocupate) și circa 1 milion 650 de mii de persoane, (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită).

În acest an, în R. Moldova, are loc Recensământul Populației și Locuințelor 2024, în conformitate cu Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea și efectuarea recensământului. Acesta se desfășoară în perioada 8 aprilie-7 iulie, momentul de referință al recensământului fiind ora 00:00 a zilei de 8 aprilie 2024. La recensământ sunt obligate, prin lege, să participe toate persoanele care locuiesc în R. Moldova, altminteri, se vor aplica sancțiuni, informează Biroul Național de Statistică. 

Ce trebuie să știm despre recensământ, care vor fi întrebările și de ce trebuie să avem încredere în acest „exercițiu”? BNS: „Nefurnizând aceste date, nu exiști. Dar dacă nu exiști tu –  nu există nici necesitățile tale”