Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci persoane au luat nota…

Cinci persoane au luat nota zece la Marea Dictare Națională. Punctajul maxim a fost obținut și de reportera ZdG, Măriuța Nistor

Imagine simbol. Sursa: Maia Sandu/Facebook

Participanții care au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională au fost premiați în cadrul unei ceremonii festive, organizate de Ministerul Educației și Cercetării. Diplome și premii au fost înmânate celor 122 de persoane care au obținut nota „9”, dar și celor 5 participanți care au luat nota maximă, printre care și reportera ZdG, Măriuța Nistor. Circa 1800 de persoane s-au prezentat la 31 august în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a aduce un omagiu limbii române, dar și pentru a-și testa competențele lingvistice. 

Dictările au fost evaluate de o comisie, constituită din 15 profesori universitari, doctori habilitați și doctori în filologie. S-a evaluat cunoașterea regulilor ortografice și de punctuație, precum și cerințele organizării estetice a textului în pagină, scrisul lizibil și cu acuratețe.

Participanții care au luat nota maximă la Marea Dictare Națională sunt: 

  1. Ludmila Motricala, studentă;
  2. Natalia Cojocaru, cadru didactic;
  3. Angelica Tonu, juristă;
  4. Victoria Burca, studentă;
  5. Măriuța Nistor, jurnalistă ZdG.

La ediția din anul curent, participanții au scris un fragment din opera „Școala vieții” de Spiridon Vangheli. 

Fiecare persoană care a scris dictarea pe nota „10” a beneficiat de: un abonament de trei luni la sport la „Arena Chișinău”; un set de cărți de la editura „Cartier”; un voucher de la librăria „Librarius”; „Biletul de Aur” (invitație dublă) la Teatrul Național „Luceafărul”.