Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cinci morți și peste 120…

Cinci morți și peste 120 de răniți în Sevastopol. Rusia acuză Ucraina de atac cu rachete americane

Sursa foto: Meduza.io

Peste 120 de persoane au fost rănite și alte cinci persoane au fost omorâte în urma unui atac cu rachete asupra orașului Sevastopol din Crimeea. Printre răniți sunt și copii. Autoritățile din Crimeea anexată de Rusia în 2014, acuză Ucraina de atac cu rachete ATACMS, scrie Meduza.io. Autoritățile ucrainene nu au comentat încă cele întâmplate.

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul asupra Sevastopolului ar fi fost efectuat de „rachete ATACMS americane echipate cu focoase cu dispersie”. Patru dintre rachete ar fi fost doborâte. O altă rachetă, potrivit Ministerului Apărării, „ca urmare a impactului echipamentului de apărare aeriană în secțiunea finală, a deviat de la traiectoria de zbor, focosul explodând în aer deasupra teritoriului orașului”, scrie Meduza.io, citând publicații din Rusia.

Autoritățile ucrainene nu au comentat încă cele întâmplate.

Resturi de rachete ar fi căzut în mai multe regiuni ale orașului, dar și pe plaja Ucikuevki. Căderea resturilor ar fi provocat, de asemenea, un incendiu în una dintre clădirile rezidențiale și ar fi aprins o pădure.

Cinci persoane au murit, inclusiv trei copii, a declarat Razvojaeb, șeful administrației din Sevastopol anexat. Potrivit Ministerului rus al Sănătății, 124 de persoane au fost rănite. Printre răniți se află 27 de copii. Victimele au suferit răni de șrapnel, lovituri și alte răni.

Traficul pe podul Crimeii a fost suspendat, iar aproximativ 600 de vehicule stau la coadă la intrările dinspre Taman şi Kerci, mai scrie Meduza.io, citând publicații din Rusia.

Sevastopol este cel mai mare oraș din Crimeea, teritoriu din componența Ucrainei, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Între timp, Ucraina anunță că crește numărul celor răniți în atacul armatei ruse asupra orașului Harkiv.