Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Centrul provizoriu de gestionare a…

Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din Palanca și-a încheiat activitatea

Sursa foto: IGSU

Începând cu ziua de 4 ianuarie 2024, Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din localitatea Palanca și-a încetat activitatea, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat. Decizia a fost luată în contextul în care nu a fost prelungită starea de urgență în R. Moldova.

Tabăra provizorie destinată afluxului de cetățeni străini a fost sistată, iar angajații IGSU sunt acum în proces de retragere a întregii infrastructuri, a bazei operaționale, a corturilor, dar și a echipamentelor tehnice și electrice.

Centrul provizoriu a fost amenajat și și-a inițiat activitatea pe 24 februarie 2022, odată cu începerea conflictului pe scară largă din Ucraina. Centrul a avut capacitatea de a asigura 500 persoane. Aici oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în R. Moldova.

Pe parcursul Centrului provizoriu de criză din Palanca, prin el au trecut 9258 persoane refugiate din Ucraina, fiind cazați 6229 de oameni.