Principală  —  Ştiri   —   Cele mai sofisticate tehnologii pentru…

Cele mai sofisticate tehnologii pentru o agricultură modernă – prezente la Expoziția internațională MOLDAGROTECH

MOLDAGROTECH, Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol a fost inaugurată miercuri, 13 martie. Expoziția se desfășoară în perioada 13-16 martie în incinta Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.

Potrivit organizatorilor, actuala ediție întrunește peste 60 de expozanți care își vor promova ofertele în pavilionul nr. 2 și pe spațiile în aer liber. În mod tradițional, expoziția este însoțită de Târgul de puieți și material săditor care înregistrează circa 40 de participanți.  

Ofertele producătorilor și dealerilor din opt țări (Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina, Ungari) cuprind: mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Ofertele se extind la tehnologii de ultimă generație în domenii precum: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, echipamente pentru sere, pentru ambalare, pentru transportare, și stocare.

Printre noile tendințe de digitalizare a agriculturii, în cadrul expoziției va funcționa Smart Agri Arena care va include aplicații, soluții digitale, drone, cele mai sofisticate tehnologii pentru o agricultură modernă.  

În cele 4 zile de expoziție vor avea loc prezentarea și demonstrarea mașinilor agricole moderne. Iar cele mai bune mostre vor face obiectul concursul „Util pentru Moldova”, reluat în acest an cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din R. Moldova, coorganizatorul expoziției. Programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde, discuții.

La MOLDAGROTECH (spring) se va desfăşura conferinţa Agrogenerația, în cadrul căreia cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.