Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 1839 de copii…

Cel puțin 1839 de copii au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina

Sursa: CNN

Cel puțin 1839 de copii au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, informează Procuratura Generală a Ucrainei, scrie Kyiv Independent.

Potrivit calculelor procurorilor, cel puțin 543 au fost uciși și 1296 de copii au suferit răni de gravitate diferită. Cele mai multe victime în rândul copiilor, 529, au fost înregistrate în regiunea Donețk. În afară de aceasta, 346 de cazuri de victime au fost confirmate în regiunea Harkov, 150 în regiunea Herson, 131 în regiunea Dnipropetrovsk, 130 în regiunea Kiev, 108 în regiunea Zaporizhzhia și 103 în regiunea Mykolaiv.

Un atac rusesc din 15 aprilie asupra orașului Tokmak din regiunea Zaporizhzhia a ucis un băiețel de 9 ani. Cu o zi înainte, o tânără de 16 ani a fost rănită după ce un obuz rusesc a explodat lângă casa ei din satul Kizomys din regiunea Herson.

Patru copii, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, au fost, de asemenea, răniți în timpul unui atac cu rachete rusești asupra Cernihivului, pe 17 aprilie. În total, 78 de persoane au fost rănite și 18 au murit în urma acestui atac.

Războiul de agresiune al Rusiei a avut un impact uluitor asupra populației civile a Ucrainei. ONU a declarat pe 10 aprilie că a înregistrat aproape 11 de mii de civili uciși și peste 20 de mii de răniți. Numărul real este probabil mai mare, deoarece Rusia împiedică monitorizarea internațională în zonele ocupate care au suferit cele mai mari distrugeri, precum Mariupol, scrie Kyiv Independent.