Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 100 de persoane…

Cel puțin 100 de persoane au decedat în urma unor noi atacuri israeliene asupra a 300 de obiective din Liban

Foto: EuroNews

Armata israeliană a atacat peste 300 de obiective din Liban care aparțin organizației paramilitare Hezbollah, de unde aceasta lansează rachete asupra teritoriului israelian pentru a susţine grupul palestinian Hamas.

În urma atacurilor aeriene au decedat cel puțin 100 de persoane, potrivit unui bilanț recent al Ministerului Sănătății din această țară. Mai mult de 400 de persoane sunt rănite, scrie BBC.

Raidurile israeliene au vizat situri ale Hezbollah din sudul Libanului, valea Bekaa şi din partea de nord, aproape de graniţa cu Siria, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ne intensificăm atacurile în Liban. Acţiunile vor continua până ne vom îndeplini obiectivul ca locuitorii din nord să se poată întoarce în siguranţă în locuinţele lor”, a afirmat ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant.

ÎAnterior, armata Israelului i-a sfătuit pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului, menţionând că raidurile care vizează mişcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat” şi vor fi „mai importante şi mai precise”.

Schimburile de tiruri între Hezbollahul libanez şi armata israeliană timp de mai multe luni de zile au provocat strămutarea a zeci de mii de persoane de fiecare parte a frontierei israeliano-libaneze.

Ostilităţile s-au intensificat după valul de explozii spectaculoase a dispozitivelor de comunicare aparţinând membrilor Hezbollah în atacuri succesive pe 17 și 18 septembrie, atribuite Israelului, soldate cu cel puţin 39 de morţi şi 2 931 de răniţi în bastioanele grupării islamiste din Liban, potrivit autorităţilor libaneze.