Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cei doi tineri reținuți pentru…

Cei doi tineri reținuți pentru că au vandalizat clădirea Guvernului și sediul Ministerului Muncii au primit câte 20 de zile de arest

Sursa: IGP

Inspectoratul General de Poliție (IGP) informează că cei doi tineri, de 20 și 21 de ani, care au fost reținuți vineri, 27 septembrie, pentru că au vandalizat clădirea Guvernului și sediul Ministerului Muncii, cu scop de destabilizare, au primit, sâmbătă, 28 septembrie, câte 20 de zile de arest, potrivit unui comunicat al IGP.

Totodată, în dimineața zilei de 28 septembrie, Poliția a anunțat despre vandalizarea sediului companiei de stat „Teleradio-Moldova” și cel al Curții Supreme de Justiție de către persoane necunoscute.

Polițiștii spun că au stabilit un cerc de suspecți, fiind întreprinse toate acțiunile procesual penale în acest sens. 

Cei doi arestați au recunoscut că fac parte dintr-un grup de 20 de persoane care au fost instruite la Moscova, cu privire la atacul asupra mai multor edificii ale statului din R. Moldova, cu scop de destabilizare. 

Poliția a stabilit că cercul persoanelor care au fost în Federația Rusă, la aceste exerciții, este mult mai mare și a publicat imagini cu unul dintre bărbații reținuți care a fost întrebat de oamenii legii despre cine a organizat acțiunea și cine ar sta în spatele ei, acesta spunând că „cel mai probabil Ilan Șor”.

Aceștia ar fi declarat că fac parte dintr-un grup de 20 de tineri, recrutați pentru a vandaliza instituțiile statului din R. Moldova, cu scop de destabilizare și că doar pentru clădirea Guvernului fiind achitați cu 5 000 de euro.

Unul dintre aceștia ar fi declarat că era și el responsabil de găsirea tinerilor, pentru ulterioara instruire la Moscova unde să le fie comunicate acțiunile care urmează în R. Moldova, fiind achitați lunar fiecare cu câte 500 de euro.

Curtea Supremă de Justiție și sediul „Teleradio-Moldova” au fost vandalizate. Precizările Poliției cu privire la cercul de persoane instruite la Moscova să întreprindă acte de destabilizare în R. Moldova

VIDEO Clădirea Guvernului și a unui minister, vandalizate în timpul nopții de doi tineri care ar fi fost „instruiți” la Moscova pentru a crea proteste în R. Moldova