Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC va propune Curții Constituționale…

CEC va propune Curții Constituționale validarea unui mandat de deputat în Parlament

Foto: Oleg Botnaru/ Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de decesul deputatului în Parlament, Iurie Păsat, ales pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS). Astfel, conform procedurii, CEC urmează să propună Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat al candidatului supleant, Botnaru Oleg, de pe lista aceluiași partid politic.

Oleg Botnaru este candidatul PAS cu numărul 87 la alegerile parlamentare. Acesta s-a născut în anul 1969 în raionul Glodeni, localitatea Fundurii Vechi. De profesie acesta este filolog.

Botnaru este șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, responsabil de raionul Glodeni. El a fost candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile locale din 2023 pentru funcția de primar al orașului Glodeni.

Mandatul de deputat PAS a devenit vacant după ce parlamentarul Iurie Păsat, vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară, a decedat. Decesul a survenit pe 5 august din cauza unui șoc anafilactic provocat de înțepături de viespe. Acesta avea 51 de ani.