Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC va colabora cu TikTok…

CEC va colabora cu TikTok în vederea combaterii dezinformării în perioada electorală

Foto: Kiichiro Sato/ AP

Comisia Electorală Centrală (CEC) va colabora cu platforma TikTok pentru a contracara dezinformarea în perioada electorală. Membrii și funcționarii Comisiei au discutat despre acest subiect cu reprezentantul platformei TikTok, Azamat Burjuev, aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova, se arată într-un comunicat CEC.

În cadrul întrevederii, participanții au vorbit despre politicile și instrumentele TikTok în vederea combaterii, pe durata perioadei electorale, a mesajelor false, eronate sau cele publicate cu încălcarea prevederilor legale referitoare la publicitatea politică și electorală.

Totodată, au fost analizate mecanismele prin care CEC poate utiliza TikTok pentru informarea și educația electorală și cum poate sesiza platforma pentru a contracara amenințările la adresa integrității alegerilor.

Discuțiile au fost purtate în contextul scrutinelor planificate pentru 20 octombrie 2024, la care cetățenii R. Moldova își vor alege un nou șef al statului, dar și vor vota în cadrul referendumului republican constituțional care se va referi la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și a referendumul republican constituțional va începe joi, 1 august 2024, iar campania electorală – din 20 septembrie 2024.