Principală  —  IMPORTANTE   —   CEC anulează înregistrarea a două…

CEC anulează înregistrarea a două grupuri de inițiativă pentru susținerea lui Tarlev și Bolea la prezidențiale

Sursa foto: Colaj ZdG

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au anulat joi, 29 august, înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea fostului prim-ministru comunist Vasile Tarlev, candidat la funcția de președinte al R. Moldova.

De asemenea, Comisia a respins și cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului Vasile Bolea, deputat transfug.

Deciziile au fost luate după ce au fost identificate mai multe nereguli. În cazul lui Tarlev au fost identificate dovezi de colectare necorespunzătoare a semnăturilor, iar în cazul lui Bolea – statutul său de membru de partid incompatibil cu condiția desemnării în calitate de candidat independent.

Tot astăzi, Comisia a decis să înregistreze grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale Alexandru Arseni, fost deputat, desemnat de către un grup de cetățeni. De asemenea, CEC a confirmat și persoana responsabilă de finanțe (trezorier).

Totodată, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea „DA”.

Potrivit CEC, grupurile de inițiativă vor colecta semnăturile susținătorilor până la data de 20 septembrie 2024, inclusiv.

Perioada de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova se va încheia la 31 august 2024. Partidele politice și blocurile electorale pot depune cerere de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie 2024.

Alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional vor avea loc în R. Moldova pe 20 octombrie 2024.